Förbättra löpresultaten med rätt kostvanor

Om du tillhör kategorin löpare som gillar att förbättra dina resultat är det viktigt med rätt kost. Beroende på vad ditt mål är, exempelvis ökad hastighet eller bättre uthållighet, kan det du stoppar i dig bidra på många positiva sätt.

En av grundreglerna är att inte äta precis innan du ska springa eller att äta något mycket lätt, gärna med kolhydrater, i förväg. Knäckebröd är ett fantastiskt alternativ av just de skälen, men för glutenintoleranta personer har det länge varit förbjudet. Så är det inte längre. Frågar du dig Är det gluten i Wasa knäckebröd? är svaret nej, inte nu längre, eftersom det finns knäckebröd som är fritt från både gluten och laktos.

Välj mat efter behov

Den gemensamma faktorn för alla typer av förbättrade resultat är att äta tillräckligt. Efter ett löppass behöver kroppen återhämta sig, och då är det bra att äta en näringsrik måltid som ersätter energin och som innehåller proteiner för musklernas uppbyggnad. För den som är matallergiker kommer det göra stor skillnad att välja bort alla livsmedel som innehåller allergener. Även om allergin eller intoleransen inte är så stor kommer kroppen bli onödigt trött av att få i sig sådant den vill göra sig av med.