Välj rätt löpkläder

När du löptränar är det a och o att du känner dig bekväm. Dina kläder ska inte hindra dina rörelser och inte heller ha några styva sömmar som kan börja skava under längre pass. De flesta löpare lägger mycket tankekraft på att välja rätt skor, men det är faktiskt nästan lika viktigt att lägga tid på att leta upp rätt kläder. Här följer några tips om vad du ska tänka på.

Underdelar

Ett bra par löpartights ska varje löpare ha. En dragsko är bra att ha för att säkerställa att tightsen inte halkar ned, och en ficka med blixtlås kan vara praktiskt för att förvara nycklar och andra nödvändiga småsaker. Har tightsen reflexer är det också bra om du springer mycket ute under de mörkare årstiderna. Bra tights finns bland annat på aimn.com/se/ – de har också sömlösa varianter, vilket är bra för att minimera risken för skav.

Överdelar

När det gäller överdelar ska du sikta på att ha flera tunna lager eftersom det gör det enklare att anpassa din klädsel efter väderförhållanden. Linnen och t-shirts i funktionsmaterial är bra för varma vår- och sommardagar och de kan sedan bäras under en tunn funktionströja till hösten. Under vintern kan du satsa på en tunn jacka. Är det riktigt kallt ute är det bättre att lägga till en undertröja av ull snarare än tjocka ytterplagg.