Böcker om löpning

Det finns många olika böcker som gör dig till en bättre löpare, såväl biografier från kända atleter till rena tips för hur du ska bli bättre och snabbare. Här kommer en lista över några favoriter.

Born to run

Boken “Born to Run” är skriven av Christopher McDougall och är en bästsäljande bok som är populär världen över. Författaren Christopher McDougall skriver om hur människor är födda till att springa och hur löpning påverkar vår kropp. I fokus för boken, som är mer som ett reportage, är ett par ultralöpare. Boken diskuterar långdistanslöpning, kost och även hur vi kanske borde springa utan skor…Ett måste för de som är intresserade av löpning.

Vad jag pratar om när jag pratar om löpning

Boken “Vad jag pratar om när jag pratar om löpning” är skriven av Haruki Murakami och är inte en bok som gör dig till en bättre löpare. Istället är det en ren källa till inspiration. Författaren berättar om varför han springer och om den plats som löpning har i hans liv. En vacker berättelse om varför människor springer.

Det perfekta löpsteget

Boken “Det perfekta löpsteget” är skriven av Thomas Reckman och guidar dig till hur du ska springa för att springa mer effektivt och skadefritt. Boken lär dig helt enkelt hur du ska lyckas hitta ditt perfekt löpsteg. Författaren Thomas Reckman presenterar olika typer av övningar som man kan utföra för att lära sig springa rätt.

Ät och spring

Boken “Ät och spring” är skriven av författaren Scott Jurek. Boken handlar om hur du bör äta för att kunna springa så bra som möjligt och innehåller många inspirerande recept. Slutsatsen är att kosten har stor betydelse för ens kvalité på träningen. Författaren är själv vegan och det är intressant att läsa om hur han upplever att hans kost påverkar hans kropp.