Så får du ny inspiration för din träning

Ibland är det riktigt trögt att sticka ut och springa. Soffan och den där härliga tv-serien är väldigt lockande, eller kanske är du trött efter jobbet och har ätit dåligt. När vintern närmar sig och mörkret och kylan kryper under skinnet är det extra lätt tappa inspirationen för sin träning. Här kommer därför några tips för hur du håller inspirationen uppe! Läs om allt från att hitta träningskompisar till inspirerande läsning.

Börja träna med kompisar

Att boka in en träningsdejt med en kompis gör träningen rolig. Stick ut och spring med en polare och snacka av dig om vardagslivet och jobbstressen. Avsluta med att laga middag hemma och mys till det. Bokar du in träning med en kompis är det dessutom svårare att skippa träningen.

Piffa upp garderoben

Ibland kan det vara extra roligt att träna om man har snygga träningskläder på sig. Införskaffa ett par läckra träningstights och en snygg jacka. Då vill du ju bara ut och visa upp dig i dina nya träningskläder! Extra viktigt är det att ha bra kläder på sig när man är utomhus och tränar när det är kallt, regn eller snö. Fryser du är det inte alls roligt att träna. Se därför till att uppgradera till bra kvalité på träningskläderna inför vintersäsongen.

Belöna dig själv

Se till att belöna dig själv och klappa dig själv på axeln. En bra grej att göra är att se träningen som en belöning, en tid som du har bara för dig. Boka in en timme för träning och se detta som en belöning för alla andra måsten som du gör i vardagen.

Om detta inte funkar kan du belöna dig med annat just för att du tränar. Som tidigare nämnt, kan det vara en riktig morot att köpa nya träningskläder. Eller kanske vill du belöna dig med att laga riktigt god mat, dricka ett glas gott rött vin eller kanske bara sjunka ner i soffan efter ditt träningspass? Gör vad som får dig att må bra, se bara till att träningen inte hamnar på efterkälken.

Läs om andras upplevelser

Det finns så många fantastiska bedrifter av coola människor. Personer som springer över 100 kilometer, simmar över hav, dyker med hajar och klättrar höga berg. Läs böcker, titta på dokumentärer eller filmer och låt dig inspireras av alla dessa coola bedrifter.